Vilka är Guns N’ Roses?

År 1985 i Los Angeles, Kalifornien i USA, bildades ett band vid namn Guns N’ Roses, som sedan kom att bli ett av världens mest populära och omtalade rockband. De som medverkade i bandet till en början var sångaren Axl Rose, basisten Duff McKagan, Slash och Izzy Stradlin som spelade gitarr samt Steven Adler på trummor. Dock har många av dessa personer lagt av eller är inte lika aktiva längre, vilket har lett till att bandet numera består av nya medlemmar. De personerna som är kvar sen innan är Axl Rose, Duff McKegan och Slash. De nya bandmedlemmarna heter Dizzy Reed, som spelar keyboard tillsammans med Melissa Reese, samt gitarristen Richard Fortus och Frank Ferrer som spelar trummor. Den klassiska uppsättningen i Guns N’ Roses, det vill säga de som var medlemmar från första början, är en del av Rock and Roll Hale of Fame, vilket säger en hel del om vad de åstadkommit. Dock finns det 15 medlemmar till som varit med under årens gång, det vill säga personer som inte var med och startade upp bandet, men som har slutat innan idag. Dessa personer är Tracii Gunds, Rob Gardner, Ole Beich, Steven Adler, Gilby Clarke, Matt Sorum, Paul Tobias, Josh Freese, Robin Finck, Tommy Stinson, Chris Pitman, Bryan Mantia, Buckethead, Bumblefoot och DJ Ashba. Guns N’ Roses är ett rockband och spelar låtar som klassas som hårdrock, rock n’ roll och sleazerock. Deras nuvarande skivbolag som de för övrigt har haft sedan de startade är Geffen Records. 

Vad producerar Guns N’ Roses?

Bandet Guns N’ Roses har sammanlagt givit ut sex stycken studioalbum. Dessa sex plattor har tillsammans sålt över 100 miljoner exemplar runt om i världen. Detta gör att Guns N’ Roses är en av de mest sålda grupperna världen över genom tiderna. Men vad är det egentligen som gjort de såpass kända? De är väldigt unika med sin rockmusik även fast de är trendigt. Några av deras mest populära låtar är Paradise City, November Rain, Knockin’ On Heaven’s Door, Sweet Child O’ Mine samt Welcome To The Jungle. Exempelvis har Sweet Child O’ Mine spelats 544 miljoner gånger, endast på Spotify. Detta kan jämföras med hur många spelningar Beyoncés låt Halo har. Ytterligare en anledning till att Guns N’ Roses har blivit såpass stora är att deras rock är väldigt bekväm att lyssna på. Många ryggar tillbaka så fort de hör ordet rock just för att många förknippar det med Heavy Metal låtar som är mycket rivigare med högre tempo i sig, till skillnad från Guns N’ Roses låtar. De är rock men lugna och används ofta som bakgrundsmusik, samt att de sjungs i låtarna och har en skön taktkänsla. Givetvis har bandet låtar med högre tempo i sig också, men alla har en röd tråd och det är att de är genomtänkt musik som aldrig går ur tiden. 

Mer om Guns N’ Roses

I och med att bandet Guns N’ Roses har blivit så sjukt stora genom tiderna finns det massvis av souvenirer om dem. I och med att de ursprungligen kommer från Los Angeles så kryllar det av t-shirts upptryckta med bilder på Guns N’ Roses och deras namn i staden. Även i Sverige finns det gott om t-shirts och andra klädesplagg där man ser bandets namn med stora bokstäver. Det har i mångas ögon blivit ett mode att bära tröjor tryckta med ett rockbands namn. Men det som Guns N’ Roses har unikt, som inte många andra musikgrupper har är att de också blivit tillägnade en egen online slot som finns att spela på de flesta nätcasinon. Speltillverkaren NetEnt (tidigare Net Entertainment) lanserade den nya sloten under en mässa i London, som har just temat Guns N’ Roses. Sloten är fylld av funktioner som alla andra slots, men varje funktion, symbol, freespin och liknande är inspirerade av Guns N’ Roses. De är deras namn på sloten, deras ansikten som poppar upp samt att deras populäraste låtar spelas.